کاوش موضوع منحنی لافر
صفحه اصلی
منحنی لافر
دراقتصاد، منحنی لافر بیانگر یک ارتباط نظری بین نرخ مالیات و درآمد مالیات دولت است. منحنی لافر بر این فرض است که درآمد مالیاتی با شدت گرفتن نرخ مالیات از ۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش نمییابد و اینکه یک نرخ مالیاتی بین ۰ تا ۱۰۰ درصد وجود دارد که درآمد مالیاتی دولت را به حداکثر میرساند. منحنی نشاندهندهٔ (بیانگر) مفهوم کشش سود مشمول مالیات است. بعنوان مثال: سود مشمول مالیات با توجه به نرخ مالیات تغییر میکند. بهطور کلی منحنی لافر نموداری است که از مالیات %۰ بدون هیچ درآمدی آغاز میشود، به حداکثر نرخ درآمد با یک نرخ مالیات متوسط افزایش مییابد و سپس دوباره به درآمد صفر ولی با نرخ مالیاتی %۱۰۰ نزول میکند. با این حال، شکل منحنی واضح نیست و اختلاف نظر بین اقتصاددانان شد. با فرض بر اینکه درآمد مالیاتی عملکرد مستمر دار و وابسته به نرخ مالیات مالیات است. بیشینه آن توسط منحنی لافر نشان داده شده که نتیجه قضیه رول است.
یک کاربرد منحنی لافر این است که افزایش یا کاهش نرخ مالیاتی با توجه به نقطهای معین به افزایش نرخ مالیاتی در آینده آسیب میزند. در آمریکا، حزب محافظه کار از منحنی لافر استفاده کردهاند تا نشان دهند که مالیات کمتر باعث افزایش درآمد مالیاتی میشود.
باید اضافه کرد که نظریهٔ نقطهٔ بیشینه درآمد منحنی لافر را نمیتوان مستقیماً برای هر اقتصادی اجرا کرد و تنها میتوان آن را برآورد کرد. (چنین برآوردهایی معمولاً بحثبرانگیز هستند) فرهنگ لغت اقتصاد پالگریو گزارش میدهد که برآوردهای بیشینه درآمد مالیاتی با میان دامنه تقریباً %۷۰ بهطور گسترده نوسان میکند در سال ۲۰۱۲ توافقی بین اقتصاددانان صورت گرفت که کاهش درآمد دولت فدرال از نرخ مالیات به مدت ۵ سال چیزی به درآمد مالیاتی سالانه نمیافزاید.
همان افراد در سال ۲۰۱۲ توافق کردند که کاهش نرخ مالیات باعث افزایش تولید ناخالص داخلی طی یک دوره ۵ ساله خواهد شد. منحنی لافر به کمک سیاست گذاران آمریکایی شناخته شد. طی جلسه ای که سال ۱۹۷۴ تشکیل شد و هیئت مدیره شرکت فورد دونالد رامسفلد و دیک چینی در آن حضور داشتند. در آن جلسه آرتور لافر طرح اولیه منحنی را برای توضیح بیشتر روی یک دستمال سفره کشید. عبارت منحنی لافر توسط جودوانیسکی ساخته شد که وی نیز در آن جلسه حضور داشت. مفهوم کلی آن چیزی جدیدی نبود و لافر خودش نیز گفته که میتوان آثار آن را در نوشتههای ابن خلدون، فیلسوف قرن ۱۴ دنبال کرد.... بیشتر در ویکی پدیا